tisdag 3 februari 2009

Rysardags i vintermörkret

Ibland är det bra med långa resor för då har man möjlighet att sträckläsa bra böcker. En sån bra bok är E.E. Richardsons "Inkräktarna".

Joel, storasyster Cassie och deras mamma ska flytta in i ett nytt hus. Ett riktigt gammalt kråkslott som är i desperat behov av tillfixning. Joel tycker att det ska bli kul med något nytt. Cassie är inte lika entusiastisk och det beror inte så mycket på huset utan på den man som mamman har träffat och hans två söner som de ska flytta ihop med i kråkslottet. Cassie avskyr hela den familjen och hon tänker inte vara trevlig mot någon av dem. Joel känner att han hamnar lite i mitten för han tycker om sin syster (men inte riktigt lika mycket när hon är så tjurig) men han tycker också om den nya halvan av familjen. Men snart får han annat att tänka på för det är något konstigt med huset. Joel drömmer hemska mardrömmar och tycker att han ser en pojke med skräck i ansiktet som flyr ute i trädgården. Han försöker att bortförklara det men det fortsätter att hända saker och Joel måste inse att det är något med huset, något ondskefullt!

Mycket bra rysare som är perfekt för sträckläsning men hellre en mörk kväll i soffan än på buss och tunnelbana! Nu vill jag läsa "Djävulens fotspår" av samma författare men tyvärr är den utlånad. Vad ska jag göra nu?

/Anna

Inga kommentarer: