tisdag 24 februari 2009

Innan jag dör

Ni vet att jag har tyckt att det är lite synd att så många bra böcker är så himla sorgliga. Här kommer en till! Jenny Downhams "Innan jag dör" handlar om sextonåriga Tessa som har haft cancer sen hon var tolv år. Nu är det slut på alla behandlingar för det finns inget mer läkarna kan göra, cancern fortsätter att sprida sig och Tessa kommer att dö, ganska snart. Hennes pappa vill inte riktigt tro på det utan försöker hitta andra sätt att bota cancern. Tessa själv är inte riktigt lika panikslagen som sin pappa men känner en sorg över allt hon aldrig kommer att få göra, det liv som inte blir levt. Så hon bestämmer sig för att göra en lista så att några av de där sakerna blir gjorda. Under den sista tiden i sitt liv har hon bestämt sig för att hon ska ha sex, säga ja till allt en dag, göra något brottsligt och en hel del andra saker. Det här leder till en del saker som hon inte trodde att det skulle leda till...

Åh, den är så sorglig men man blir ändå glad i all ledsenhet. Jag började fundera över om man verkligen gör allt man vill och allt man tänker att man ska göra. Det är lätt att skjuta på saker för att man alltid tror att det finns tid men det vet man ju faktiskt inte... Nu blev det här lite väl deppigt men det finns bara en sak att säga om den här boken egentligen: Du MÅSTE läsa den här!

/Anna

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har ni den inne??

Bokbrand sa...

Tyvärr så är den jätteutlånad men kom in på biblioteket så kan vi ställa dig på kö eller så kan du göra det själv över internet (www.haninge.se/biblioteket/) om du har pin-kod.