måndag 23 februari 2009

Det kan vara farligt att vara nyfiken!

Jag har varit hemma från jobbet, legat nedbäddad - bara jag, min snuva och Ally Kennens "Brevvännen". Och den var inte så dåligt sällskap.

Chas Parsons är småkriminell och lyckas alltid ställa till det för sig mer eller mindre. Nu har han fått för sig att han vill brevväxla med en fånge i ett amerikanskt fängelse som sitter i dödscell, bara för att han tycker att det ska bli lite roligt. Han måste låtsas vara sin mamma för man måste vara över 18 år och det är inte Chas, han är bara 15. Han skickar iväg ett brev till Lenny Darling, som fången heter, där han skriver om lite allt möjligt men nästan inget är sant och Chas tänker väl inte så mycket mer på det. Under tiden roar sig han och hans bästa kompis Devil (han heter egentligen Devlin) med att sno en stor lastbil fullastad med matvaror. Chas behöver inte vänta så himla länge innan polisen är honom på spåren och kommer för att plocka in honom till ungdomsfängelset. Där får han sitta i väntan på rättegång och under tiden får han ett brev från Lenny Darling som skriver att han vet att Chas bara låtsades vara sin mamma, att Lenny har blivit frigiven och kommit till Chas stad och värsta av allt - har börjat träffa Chas mamma. Det är inte direkt det Chas önskar sig mest här i världen och speciellt inte när han sitter inne och inte kan göra något åt det. Efter det blir inte saker bättre för Chas...

Så spännande men ändå så rolig! Det är svårt att beskriva hur bra den här boken är, man vill bara fortsätta läsa den för vad händer egentligen med Chas, Lenny och alla andra (bland andra Chas vresiga mormor och Lexi, tjejen Chas är kär i)? Och humorn är underbar! LÄS!


/Anna

Inga kommentarer: