onsdag 25 februari 2009

Raderad

Har precis alldeles just nyss läst ut Nick Giffords "Raderad" och det är synd men jag måste säga att den hade kunnat vara riktigt bra men han lyckas inte riktigt.

Liam går på en internatskola och trivs riktigt bra men när han åker hem över en helg vänds allt upp och ned. Plötsligt verkar hela hans liv raderas, hans föräldrar försvinner, huset han alltid har bott i är helt tomt, grannarna känner inte igen honom och när han återvänder till skolan känner inte hans kompisar igen honom heller. Han vet inte vad han ska tro - om han håller på att bli galen eller om någon är ute efter honom. Och i så fall - varför?

Det låter spännande och det var rätt så spännande i början men sen så blir det ganska rörigt och förklaringen till det som händer Liam blir aldrig riktigt klar, inte alla detaljer i alla fall. Jag sitter hela tiden och tänker "har jag missat nått?" när jag läser, hur allt hänger ihop är inte riktigt förklarat och jag vet inte om det är meningen att man inte ska förstå eller försöka fylla i luckorna själv. Jag lyckas i alla fall inte! Dessutom känns det som om hela sättet Nick Gifford skriver på är lite stelt och det blir lätt för många "snobbiga" beskrivningar av saker, det stör åtminstone mig i läsningen. Det här är ingen sågning för boken är inte genomusel utan den är spännande men det är bara synd att man sitter och tänker på andra saker när man läser. Rätt ok och läsvärd men det finns bättre thrillers.

/Anna

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter som en spännande historia...