fredag 23 mars 2012

Bokcirkeln frossar

Både förra gången vi träffades och idag har vi bara pratat Hungerspelen. Nästan alla har läst alla böckerna minst en gång och några har faktiskt sett filmen. Idag var vi bara fem och det var bara en av oss som hade sett filmen. Men vi pratade på i alla fall. Mycket utifrån vad som skiljer sig från filmen och boken.


Speciellt hur vi tycker att personerna borde se ut. De vi stör oss allra mest på är Peeta och Snow. Enligt Totte ska Snow se ut som en smalare variant av Leif G W Persson. Några andra att han ska vara som en mindre orange version av Ranelid, en sån där som är gammal men vill se yngre ut och gör allt för att uppnå det. Och förresten - varför har de gett Haymitch långt hår? Helt fel enligt oss!



Vi pratade vidare om slutet på Revolt och huruvida Coin är ond eller god (vad vill hon egentligen?). Idag är jag stolt över att säga att vi höll oss till ämnet hela tiden även om vi fladdrade runt inom ämnet väldigt mycket. En bra bokcirkel där i alla fall jag fick diskutera allt där det där som har gått och gnagt i mig när det gäller böckerna och filmen kontra boken. Hoppas att ni andra också tyckte det var bra.



/Anna

Inga kommentarer: