torsdag 1 mars 2012

Julen kom sent den här gången

Ni som har läst den här bloggen tidigare vet nog att jag har en förälskelse i David Levithan och Rachel Cohn och framför allt i deras böcker. I slutet av förra året kom deras senaste bok på svenska - "Dash och Lilys utmaningsbok". Självklart var jag på den som en liten girig haj som inte ätit på alldeles för länge. Den blev mitt sällskap på väg hem till föräldrarna norröver över julen. Och det var den perfekt för, för boken utspelar sig under jul och nyår. Det enda som fattades var lite mer snö så hade julen varit perfekt, för mig och kanske också för Dash och Lily.



När boken börjar känner Dash och Lily inte varandra men det dröjer inte länge innan Dash upptäcker en röd anteckningsbok instucken bland andra böcker på hans favoritbokhandel i New York. Han plockar självklart fram den och läser och upptäcker snart att anteckningsboken har utmaningar i sig, att söka sig vidare till en ny bok i bokhandeln för att få en ledtråd. Ganska snart lär Dash och Lily känna varandra genom anteckningsboken genom att skriva utmaningar till varandra och lämna boken på speciella ställen. Det tar ju inte särskilt lång tid innan de blir nyfikna på varandra och funderar på att träffas. Men är det så smart egentligen? Kan de verkligen leva upp till bilderna de har av varandra?



Ni vet att ingen bok någonsin kan bli lika bra som "Nick & Norahs oändliga låtlista" men Dash och Lily är precis lika bra som Rachel och Davids andra böcker. Man blir varm i kroppen av dom och "Dash och Lilys utmaningsbok" blir man lite extra varm av om man älskar julen (vilket jag gör). Så läs den till jul! Eller förresten... det är alldeles för långt tills dess. Läs den nu och låtsats att det är jul.



/Anna

Inga kommentarer: