måndag 1 december 2008

Problemfamilj? Familjeproblem?

Det känns som om jag var sist i världen att läsa "Min typ brorsa" av Johanna Lindbäck men det har jag tagit igen i helgen. Jag har läst och läst och läst. För den var ju så bra!

Ninas mamma har träffat en ny man, Tomas, som har två söner som heter Daniel och Wille. Efter ett tag bestämmer föräldrarna sig för att flytta ihop, problemet är inte bara att få tag på en ny lägenhet utan att någon av familjerna måste flytta från "sin" stad (Umeå och Luleå) och att plötsligt få en helt ny familj som man inte känner så väl, knappt träffat faktiskt.

Nina stretar emot och Wille är inte heller glad (för det blir Tomas och hans söner som måste flytta på sig) över att lämna flickvän, kompisar, hockeylag och skolan. Daniel säger inte så mycket men funderar mycket över hur det ska funka med den nya familjen, speciellt med Nina. Efter ett tag blir det ännu mer komplicerat allt eftersom Nina och Daniel lär känna varandra, för vad känner de egentligen för varandra? Är de bara låtsassyskon eller finns det något mer?

Det är såååå komplicerat och massor av känslor men gud vad bra Johanna Lindbäck skriver! Man förstår verkligen hur jobbigt det är och hur de två går med alla sina känslor som de inte riktigt kan förstå och hur lätt det blir missförstånd.

LÄS! Perfekt för jullovet!

/Anna

Inga kommentarer: