torsdag 8 september 2011

Farligt kollo?

Jag har tänkt länge nu "Jag måste blogga!" men det har helt enkelt inte hunnits eller orkats med. Det har varit full rulle här och det är massor av elever som har velat ha tips på nya böcker. Jätteroligt tycker jag men det är synd när de bästa böckerna är utlånade (för att man har tipsat om dom) så att man inte kan fortsätta tipsa om dom. Ännu värre är det när man är lite slut i huvudet och inte kommer på något annat att tipsa om. Men här kommer i alla fall ett tips!



"Rum 213" av Ingelin Angerborn (hon som skrev braiga "Sorgfjäril"). Elvira åker på kollo och får dela rum med två tjejer, Bea och Meja. Dom blir vänner direkt och gör allt tillsammans. Fast allra mest pratar dom nog om vilka av killarna på kollot dom tycker är söta. Men det är något väldigt mystiskt med deras rum. Det börjar försvinna saker därifrån, spårlöst, fast de låg där alldeles nyss. Dessutom vaknar Bea flera nätter och ser någon som står i deras rum. En tjej med långt rött hår. Vem är tjejen? Är hon ett spöke? Är det hon som har tagit deras saker? Eller är det någon annan på kollot som har gjort det?



Jag tyckte om boken, även om den inte var alls lika bra som "Sorgfjäril". Ingelin Angerborn lyckas ändå med att få till det där krypande, det som gör att man inte riktigt vågar vända ryggen bort från lampan när man ligger och läser. När man inte riktigt vet som händer eller vad man ska tro.



Förresten, visst är omslaget jättejättefint!

/Anna

Inga kommentarer: