onsdag 15 juni 2011

Bokcirkelavslutning gånger 2

Nu när terminen är slut har jag äntligen tid att blogga om bokcirkeln.



Vi träffades en sista gång för "vanlig" bokcirkel i slutet av maj. En cirkel där vi började prata om just "Cirkeln" av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Några hade läst den och tyckte att den var rätt bra. Men Totte tyckte att det var alldeles för många tjejer, var är killarna? typ. Och där spårade diskussionen ur helt och hållet. Vi gled runt i ett konstigt träsk av förslag om exakt könsfördelning, hur kentaurer och sjöjungfrur förökar sig, huruvida Dumbledore är gay eller inte (och hur ligger det egentligen till med hans och Harrys förhållande?), om teletubbies har någon könstillhörighet eller inte. Någonstans i allt detta fanns det också spår av en seriös hbt-diskussion som var rätt intressant och jag lyckades pracka på Johan "Egalias döttrar" av Gerd Brantenberg som är omvända världen när det gäller kvinnor och män. Johan hade också några konspirationsteorier om kvinnor och män som nog är bäst att jag inte skriver om här. Mycket intressant diskussion faktiskt trots att den var lite konstig ibland.



Veckan efter hade vi sista hänget tillsammans då vi åkte in till stan. Vi gick på SF-bokhandeln och The english bookshop i Gamla stan. Sen gick vi till stora Akademibokhandeln och till sist till Kungliga biblioteket där vi förgäves letade efter Djävulsbibeln men den var visst inlåst. Sen avslutade vi med knytisfika i Humlegården.

En underbar dag tillsammans med bokcirkeln! Tyvärr har vi behövt säga hej då till Linnea, Jennifer, Ellen, Deniz och Johan eftersom dom slutar nian. Jag kommer att sakna er väldigt mycket! Några har hängt med ända sedan jag startade cirkeln för ungefär två år sedan så det känns lite extra mycket just nu. Kom och hälsa på och hoppas alla får en bra sommar.



/Anna

Inga kommentarer: