måndag 10 maj 2010

Bokcirkel med boksnack

Idag hade vi bokcirkel igen och för en gångs skull pratade vi riktigt mycket böcker (i vanliga fall brukar killsnacket ta över totalt). Vi välkomnade vår nya medlem Etienne och dagens gästcirklare Philip.

Tills den här gången skulle vi ha läst "Alice i underlandet" av Lewis Carroll men tyvärr var det lite si och så med läsandet (jag var en av dom som inte hade hunnit läsa). Trots detta blev det en intressant diskussion och det var ganska olika åsikter om boken. De flesta tyckte att Alice var ganska osympatisk vilket var lite förvånande för att man alltid har trott att hon skulle vara en ganska trevlig person. Alla som hade läst utgåvan med Helen Oxenburys bilder i var ganska besvikna på just bilderna. De stämde inte med vad som stod i boken och den bild man har av hur bland andra Alice och katten skulle se ut. Tyvärr förstörde det läsupplevelsen lite för några. Vi kom även in på vad som gör en klassiker och gränsöverskridande böcker.

Suzanne Collins "Hungerspelen" (en bokcirkelfavorit) blev självklart rekommenderad till Etienne.

En Twilight-diskussion hann vi också med och det var väldigt spridda åsikter om vad man tycker om både böckerna och filmerna. Vi pratade en hel del om det stora vampyrintresse som har kommit fram tack vare Twilight och om det finns annat som är bra i den "genren". Några tycker att Stephenie Meyers första bok "Genom dina ögon" ("The host") är bättre än Twilight-serien.

Nästa gång, om tre veckor, är det avslutning för terminen och framför allt för Sara och Embla som slutar nian och därmed också slutar i bokcirkeln. Tråkigt men sant!

/Anna

Inga kommentarer: