tisdag 25 maj 2010

Kan man ha dubbla liv?

Emmy Morén upptäcker efter lite egogoogling att det finns en annan som heter precis som hon. Den första Emmy är 16 år och har precis börjat i gymnasiet och trivs inte så bra, mest för att hon inte har några vänner. Eller... den kompis hon har (som hon också är lite kär i) är Julian och han känns inte vid henne i skolan. Den andra Emmy är 29 år, är skådespelare, har familj och bor i stan.

Den första Emmy bestämmer sig för att maila till den andra och ur det börjar de maila varandra och berätta om sina liv. Den första Emmys liv blir bättre när hon får vänner men det trasslar både när det gäller kärleken och familjen (mamma har flyttat till Göteborg). Den andra Emmys liv är också upp och ner. Hon var med om en olycka när hon var tjugo år som gör att hon inte kommer ihåg något innan dess och hon vill nästan aldrig prata om olyckan. Dessutom dyker en gammal kärlek upp i hennes liv. Allt eftersom de mailar varandra börjar de fundera över saker som är lite konstiga i mailväxlingen och vissa frågor dyker upp hos dom båda.

Barbara Voors "Emmy Moréns dubbla liv" är en spännande men ganska lugn berättelse om två liv som löper på med alla bra och dåliga stunder som händer i ett vanligt liv. Sen finns det vissa saker som man blir allt mer nyfiken på, både i deras båda liv men också vad som händer mellan dom, och som gör att läsningen blir väldigt spännande.

/Anna

Inga kommentarer: