måndag 19 april 2010

Bokcirkel

Idag var det bokcirkel igen och den här gången kändes det inte som om vi träffades bara härom veckan. Det har ju varit ett påsklov emellan och dessutom blev cirkeln framskjuten en vecka.

Vår nyaste medlem och vår blivande medlem kunde tyvärr inte komma idag så vi hoppas att Deniz och Etienne dyker upp nästa gång!

Den här gången fick var och en ett exemplar av "Alice i underlandet" av Lewis Carroll som vi ska läsa gemensamt för att kunna diskutera nästa gång. I övrigt pratade vi om vad vi har läst sen sist (Percy Jackson, Gossip girl, tredje delen i Julia Sandströms fantasyserie, Tristan och Isolde och Decamerone) och likheterna mellan Percy Jackson och Harry Potter.

Vi pratade bokidéer om man skulle skriva en egen bok. Vissa hade väldigt tydliga idéer om hur det skulle vara och andra hade massor av idéer till många böcker (Sara kläckte ur sig sju (7!) olika handlingar). Själv hade jag inte så mycket att komma med, hitta på bra historier och skriva ned dom är inte min starka sida.

Förutom det obligatoriska killsnacket ställde vi också fram böcker som vi vill rekommendera till andra och skrev lite om dom.

/Anna

Inga kommentarer: