torsdag 18 mars 2010

Livet under ytan

Sapphire och Conors pappa har försvunnit. Det viskas om att han har stuckit med en annan kvinna än deras mamma, vissa tror att han har drunknat men både Sapphire och Conor är övertygade om att det är fel och att han finns någonstans, de vet bara inte var.

De bor precis vid kusten i England och har en dragning till havet. En dag försvinner Conor och när Sapphire letar efter honom hittar hon honom ute på en klippa med en tjej, en tjej som kanske inte är människa. Sapphire vet inte riktigt vad hon ska tro ända tills hon träffar en kille ute på klipporna, en kille som inte är en kille utan en sjöjungfru (fast dom kallar inte sig själva det). Han tar med henne ner i havet och snart blir undervattensvärlden som ett gift för henne. Vad ska hon välja: att stanna kvar på land men ständigt sakna vattnet eller försvinna in i undervattensvärlden Ingo och lämna allt som finns på land? Och vad hände egentligen med hennes pappa?

"Ingo" av Helen Dunmore är en underbar lite fantasy-aktig berättelse som blir extra drömsk om man verkligen tycker om vatten och hav (som jag gör). Läs! Men var beredd på att vilja läsa de andra två delarna i serien också.

/Anna

Inga kommentarer: