onsdag 4 november 2009

En fantastisk upptäckt av en fantastisk bok!

Det var ett tag sedan jag läste "En fantastisk upptäckt av Hugo Cabret" av Brian Selznick men den var så bra att jag tänker på den då och då.

Hugo Cabret bor inne i väggarna på Paris tågstation och tar hand om klockorna där. Egentligen är det hans farbror som ska göra det jobbet men han har försvunnit och Hugo vet inte vart han har tagit vägen. Hugo har inte talat om för någon att farbrodern har försvunnit och så länge klockarna fortsätter att gå rätt så är det ingen som frågar efter honom. Det finns en man på stationen som har en liten affär med massor av leksaker och tyvärr måste Hugo en dag stjäla av honom. Hugo vill det egentligen inte men han behöver delar till en mekanisk man han håller på att fixa med. Den mekaniska mannen kan kanske berätta en hemlighet om Hugos pappa. Så Hugo stjäl av mannen - och blir upptäckt! Efter ett tag börjar Hugo och en flicka som känner mannen lära känna varandra och Hugo börjar inse att mannen som har butiken har något med den mystiska mekaniska mannen Hugo jobbar med.

Det här är en helt förtrollande historia. Och det som är allra bäst med den är att den har massor av fina bilder som är precis lika viktiga som texten i den här historien. Om du vill ha en annorlunda läsupplevelse - läs "En fantastisk upptäckt av Hugo Cabret"!


/Anna

Inga kommentarer: