måndag 16 november 2009

Bokcirkel i novembermörkret

Idag träffades vi i bokcirkeln igen och jag tyckte självklart att det var trevligt som vanligt men idag var det lite extra spännande. Förra gången kom vi överens om att vi skulle slå in varsin bok så att det inte går att se vilken bok det är, ge varandra böckerna och sen läsa den bok vi har fått förutsättningslöst. Det ska vi ha gjort till nästa gång men det är inte utan att det kliar lite i fingrarna för att kolla vilken bok man själv fick och få reda på vilka böcker de andra fick. Kul!

Vi pratade lite om vad vi hade läst sen senast. Sara var inte överförtjust i "Simon och Sophie" av Emma Granholm. Jennifer har läst klart David Eddings serie Sagan om Mallorea och tycker att serien är en av de bästa hon har läst. Jag kan inte annat än hålla med!

Embla och jag förfasade oss lite (men bara lite) att vi var de enda som hade läst Sagan om ringen-trilogin. Och Embla fick ur sig det fina citatet "Böcker formar själen".

Till nästa gång bestämde vi att vi skulle ge varandra en bok som handlar om något som vi i vanliga fall inte skulle vilja läsa. Vi fördelade ansvaret och sen rann tyvärr resten av bokcirkeln ut i sanden. Embla var tvungen och gå och jag var en ganska trött cirkelledare och det slutade med att vi satt och pratade om lite allt möjligt, men inte böcker!

Nästa gång vi ses är det veckan innan jul och det ska bli spännande att se vad vi tyckt om våra hemliga böcker.

/Anna

Inga kommentarer: