onsdag 8 april 2009

Engelska böcker

Jag utlovade i förra bloggposten att skriva om de engelska böckerna jag hade läst. Nu kommer det inte bli en redovisning av alla böcker utan jag plockar russinen ur läshögen (för alla jag läste var inte så fantastiskt bra). Det var väldigt många rysare i min läshög, det kommer ni att märka.

E.E. Richardson skriver rysare i massor. Jag har tidigare skrivit om "Djävulens fotspår" och "Inkräktarna" som hon har skrivit och nu har jag också läst "Devil for sale" och "Grave dirt".

"Devil for sale" handlar om en kille som har blivit medtvingad av sin mamma till en loppis. Där ser han en man som är väldigt nervös och bara har en enda sak som han vill sälja på sitt bord, en statyett. Mannen lyckas lura killen att köpa den, fast han egentligen inte vill ha den. Killen tar med sig statyetten hem och försöker komma på vad som är så speciellt med den och varför mannen så gärna ville bli av med den. Och snart får han reda på det, vare sig han vill det eller inte...

I "Grave dirt" har Darren förlorat sin bästa vän i en olycka och kan inte komma över att de skildes åt som ovänner precis innan olyckan. Allt han vill är att få säga att han är ledsen och få träffa honom en sista gång och plötsligt kommer han på ett sätt som kanske kan fungera. Innan hans galna granne Mad Mary dog talade hon om att hon hade en docka som kan göra att döda kan komma tillbaka om man gräver upp lite jord från graven och offrar lite av sitt eget blod. Darren vet inte om han tror på det men tänker att han i alla fall ska försöka. Han hittar dockan och gör det han ska men han är inte beredd på det som händer sen...

I James Lovegroves "Kill swap" har Jack stora problem, eller rättare sagt, Jacks pappa har stora problem. Pappan har lyckats skaffa sig enorma spelskulder och nu börjar familjen bli hotad för att skuldindrivarna ska få sina pengar. Jack måste lösa det här på något sätt och det enklaste sättet skulle vara att bli av med han som pappan är skyldig. Men Jack vet att om det skulle hända något med honom skulle hans familj genast bli misstänkta, det måste lösas på något annat sätt och en dag får han ett erbjudande som han inte kan tacka nej, trots att det handlar om mord.

I Anthony Masters "Biker city war" lever Tod och hans familj i en framtid som inte är särskilt trevlig. Det har blivit enorm vattenbrist och större delen av planeten är uttorkad och vatten betyder pengar och makt. Tods pappa brukar leta efter vatten och vara borta ganska länge på dagarna men en dag kommer han inte tillbaka alls och Tod och hans mamma börjar bli oroliga och snart förstår de att det nog är det lokala motorcykelgänget som har kidnappat pappan. Tod och hans mamma måste göra något men var ska de börja leta?

/Anna

Inga kommentarer: