måndag 27 oktober 2008

Sorg och mörker

I Ingrid Olssons "Ett litet hål i mörkret" är det sorgligt, väldigt sorgligt. Calle, hans lillebror Örjan (som älskar sitt marsvin Svante och alla andra marsvin) och hans mamma bor tillsammans. Calle bär på en enorm sorg efter att hans pappa dog oväntat för flera år sedan. Den sorgen kommer upp till ytan ännu mer sen Calles farmor hamnat på sjukhus. De vet inte riktigt vad som är fel på henne och Calle går omkring med en ständig gnagande oro för vad som ska hända. Och sen är det nya granntjejen som verkar väldigt intressant men som han inte riktigt vågar möta.

Det här är en väldigt "tyst" och lugn bok där det finns massor med känslor, framför allt sorg, under ytan. Och trots att den är så sorglig är den såååå bra.
Och så älskar jag böcker där det är väldigt korta men innehållsrika kapitel som det är i den här boken. Om ni vill läsa en annan bok som också är sorglig med korta kapitel, läs Alice Kuipers "Livet på en kylskåpsdörr".
"Ett litet hål i mörkret" är nominerad till Augustpriset, kolla in mer om det priset och vilka andra böcker som är nominerade här.

/Anna

1 kommentar:

Anonym sa...

Å, vad jag längtar efter att denhär boken ska komma till mig! Komsi, komsi, lilla boken! Himla bibblakö!