torsdag 9 oktober 2008

Barrington Stoke

Jag har läst en del engelska böcker sen sist och vill verkligen puffa för fantastiska brittiska förlaget Barrington Stoke. De ger ut böcker i alla möjliga svårighetsgrader och väldigt varierande innehåll. De har verkligen satsat på bredd i sin utgivning! Har bland annat läst "Babyfather" av Joanna Kenrick som handlar om en tonårskille vars tjej blir med barn och inte vet riktigt hur han ska hantera det. Och en som jag verkligen tyckte om var Robert Swindells (favoritförfattare för mig!) "Burnout" som handlar om en kille som upptäcker vilken kick det är att bränna saker och glider allt längre över gränsen för vad som är lagligt. Eric Browns "Crazy love" handlar om vad det kan kosta att inte våga stå för det man tycker och känner för en annan person.

Många av Barrington Stokes böcker finns också i svensk översättning, det är förlaget Argasso som ger ut dem och även andra böcker. Och böckerna blir inte mindre bra på svenska! Kolla in titlar som "Gangsterbröder" av Nigel Hinton, "Avhopparen" av Kim Olin och "Sprickan" av Bali Rai som jag skrivit om här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

jag gillar också deras utgivning!

kul grej (eller inte) på mitt jobb finns någon i personalen som verkar tro att Barrington Stoke är författaren och alltid alltid alltid sätter upp de här böckerna på S i hyllan... När jag står där och städar tänker jag alltid att jag ska säga till på ngt möte men glömmer sen bort det hela till nästa gång jag står där och städar.

Bokbrand sa...

Kul felställning (tyckte jag) men lite jobbigt i jobbvardagen med felställda böcker. Kul att du hittat hit, antar att det är Ka som lett dig hit?!