fredag 2 november 2012

Hungerspelskväll

I onsdags hade vi Hungerspelskväll på biblioteket i Handen. Först var det bara som vilken vanlig temakväll på ett lov som helst - det quizades, pratades, fikades och pysslades. Sen, när biblioteket hade stängt, tog vi oss ut i det nedsläckta biblioteket för att påbörja vårt eget Hungerspel.

Alla blev tilldelade ett distrikt och efter en något mindre blodig version av starten vid ymnighetshornet (dessutom utan horn) gav de sig ut i mörkret med uppgifter som skulle göras och halvkassa ficklampor till sin enda hjälp. Sen blev det delfinaler med diverse bokrelaterade uppgifter (bara gallrade böcker användes i bokkastningen och -staplingen) och efter en final hade vi en vinnare.

Ingen dog, vi bjöd på fika och alla verkade ha trevligt - en något snällare och bokig version av Hungerspelen, men ändå rätt bra. Och det var inte bara vara vi spelledare som var nöjda.

/Anna (för kvällen i rollen som Seneca Crane) 

2 kommentarer:

Ebba sa...

Gud vad roligt det låter! Det vill jag också göra! *ser mig själv krypa omkring på golvet på mitt bibliotek* xD

Bokbrand sa...

Ja, det var väldigt roligt! Spelledarna hängde dock mest på spelledarhyllan, käkade godis och såg hur alla andra kröp omkring på golvet.

/Anna