onsdag 16 december 2009

Årets sista bokcirkel

I måndags träffades vi för sista gången i år och som en tidig julklapp fick vi en ny medlem. Välkommen Laura!

Vi pratade om våra okända lästa böcker. Johan läste Mårten Sandéns "Den femte systern" och han knäckte inte vilken bok det var men han tyckte om den. Han tyckte dock att omslaget inte stämde med innehållet och det var ju faktiskt lite syftet med den här grejen, att omslaget inte skulle påverka uppfattningen av boken.

Sara läste Markus Zusaks "Boktjuven" som hon visste ganska tidigt att det var den, inte bara för att det står boktjuven längst upp på typ varje sida utan för att den nämndes flera gånger. Hon hade ganska höga förväntningar men den lever upp till dom.

Embla läste "Vampyrater" av Justin Somper och hon knäckte det också ganska tidigt. Hon är förvånad hur bra den faktiskt var, hon ganska negativ till den innan den kom i inslagen version till henne.
Jennifer läste "Döden ligger lågt" av Terry Pratchett som var en mycket skum men bra och rolig bok. Hon läste lite ur den och i alla fall jag blev väldigt sugen på att läsa den, trots skumhet.

Linnea läste "Skuggorna i spegeln" av Inger Edelfeldt och hon tyckte att den var skum.

Jag läste Roald Dahls "Kalle och chokladfabriken" och tog det ganska tidigt. Men jag är glad att jag fick den, hade inte läst den tidigare.

Nästa grej vi ska göra är att läsa en bok som vi absolut inte skulle ha valt själva. Det innebar att Johan ska läsa Gossip girl; Linnea ska läsa "Min typ brorsa" av Johanna Lindbäck; Jennifer ska läsa Stallkompisar av Bonnie Bryant; Embla ska läsa mangorna "Yotsuba" och "Mästerdetektiven Conan"; Sara ska läsa "Hungerspelen" av Suzanne Collins; Laura ska läsa "Kärlek" av Rachael Wing och jag ska läsa "Häxa" av Celia Rees. Jag hoppas att alla kommer igenom sina böcker utan att spy alltför mycket.

Även om det blev många titlar den här gången pratade vi om lite annat också - parodier, Melissa Marrs böcker, Twilight och hur det ser ut hemma hos varje bokcirkelmedlem. På det hela taget, en trevlig julavslutning! Till nästa gång ska vi också fundera på vilken bokvärld vi skulle vilja leva i. Det är nått att fundera på!


God jul och gott nytt år!


/Anna

Inga kommentarer: